Over ons

1E1A9741.JPG

Welkom op de website van ‘Vedauwoo’, onze kennel voor Oudduitse herders.

Ik ben Cathalijne Beens, geboren in 1992, en woon samen met mijn ouders in het prachtige Twentse Markelo. Toen we in 2010 naar onze boerderij verhuisden, was het al snel duidelijk dat wij naast onze hond Pip (een Entlebucher Sennenhond) er een tweede hond bij wilden hebben. Toen is ons oog gevallen op de Oudduitse herder, mede vanwege zijn zachtmoedige karakter en het toch ook imponerende uiterlijk, wat niet misstaat op het erf van een woonboerderij.

In 2011 is onze Holly bij ons komen wonen en toen in 2015 Pip op de respectabele leeftijd van 13 jaar overleed was voor ons zonneklaar dat er weer een herder bij ging komen. En zo is in het najaar van 2015 Bella voorgoed bij ons gearriveerd.

Vanaf jongs af aan heb ik de wens gehad om een keer een nestje te fokken, en sinds ik begonnen ben met mijn studie diergeneeskunde is deze wens alleen maar groter geworden. Zodoende hebben we stappen gezet om Bella te laten keuren voor de fok, en met een uitstekend resultaat. In juni 2017 hebben wij het fokcertificaat ontvangen en  ons als kennel aangesloten bij de LSOHV (Lang Stokhaar en Oudduitse Herder Vereniging).

 

 

Advertisement